Jogi háttér, vadászati törvények, vadászati tilalmak > Vadászat - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Jogi háttér, vadászati törvények, vadászati tilalmak > 12 weboldal. Kategória leírása: Minden vadásznak ismerni kell a vadászati törvényeket, jogszabályokat. Jogi háttér címszó alatt ezeket a törvényeket gyűjtöttük össze.
Szponzorált linkek
A vadászati törvény
http://www.fsz.bme.hu/mtsz/torveny/vad00.htm

Az 1996. évi LV. törvény (törvény a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról) teljes szövege.

A vadászati törvény
A vad védelme
http://www.webkorridor.hu/jogihatter.htm

Szükséges megismerni a vad védelméről és a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvényt (V.T.V.) és annak a vadászat rendjére vonatkozó részét, valamint a 79/2004. (V.4.) többször módosított FM.- FVM. rendelet (VHR) kiemelt pontjait.

A vad védelme
Állatkínzás
http://philip-egyesulet.tripod.com/id27.html

a vadászatról szóló törvény által tiltott vadászati eszközzel vagy tiltott vadászati módon vadászik, illetőleg a halászatról szóló törvény által tiltott halfogási eszközzel vagy módon halászik vagy horgászik.

Állatkínzás
Általános szabályok
http://www.fsz.bme.hu/mtsz/torveny/vad02.htm

A vadászatra jogosult nem veszélyeztetheti a nem vadászható állatfajok, az élő szervezetek, valamint a vadászterületre meghatározott legkisebb vadlétszám fennmaradását.

Általános szabályok
A vadkár
http://www.pointernet.pds.hu/tilia/vadkarelharitas/2005030919554621200000097 ...

1996. évi LV. törvény a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról, egységes szerkezetben a végrehajtásáról szóló 79/2004. (V. 4.) FVM rendelettel.

A vadkár
1996. évi LV. törvény
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99600055.TV

E törvény a Magyar Köztársaság területén vadon élő állatfajok közül a vadászható állatfajok természetes állapota fenntartásának igényével tartalmazza a vadászati jog gyakorlásának, hasznosításának, a vadászható állatfajok és élőhelyük védelmének, a vadgazdálkodás, a vadászat, továbbá a vad által és a vadászat során, valamint a vadban okozott károk megtérítésének szabályait, továbbá a vadászati jog jogellenes hasznosítása során alkalmazható bírságokat és egyéb szankciókat, a vadászati igazgatással összefüggő állami feladatokat és hatásköröket.

1996. évi LV. törvény
Kinek jut a nagyobb vad?
http://www.nyugatijelen.com/gazdasag/kinek_jut_a_nagyobb_vad.php

Eddig csupán a szaktárca honlapján jelent meg a hír, miszerint Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter szorgalmazására november 17-én a kormány sürgősségi rendelettel módosította a hazai vadászati és vadvédelmi törvényt.

Kinek jut a nagyobb vad?
Vadaszati torveny - I. fejezet
http://www.fsz.bme.hu/mtsz/torveny/vad01.htm

A törvény hatálya nem terjed ki a természetes élő környezetben vadon élő, nem vadászható állatfajra, valamint arra a vadra, amelyet nem a vadászati jog hasznosítása érdekében tartanak bekerített helyen.

Vadaszati torveny - I. fejezet
Mi az állatkínzás?
http://www.bulldogmentes.shp.hu/hpc/web.php?a=bulldogmentes&o=1167925129

Mi az állatkínzás? Mi minősül állatkínzásnak és mi minősül az állatvédelmi törvény megszegésének?

Mi az állatkínzás?
1997. évi XLVI. törvény
http://www.vvt.gau.hu/adattar/jogszabalyok/1997-XLVI.htm

1. § (1) Az Országos Magyar Vadászkamara (a továbbiakban: kamara) a hivatásos, valamint a sportvadászok önkormányzattal rendelkezõ, közfeladatokat, továbbá általános szakmai érdekképviseleti feladatokat is ellátó köztestülete.

1997. évi XLVI. törvény
Erdő
http://www.fsz.bme.hu/mtsz/torveny/erdo.htm

Az erdő a szárazföld legösszetettebb természeti (ökológiai) rendszere, amelynek léte a környezetre gyakorolt hatásaiból eredően az egészséges emberi élet egyik alapvető feltétele.

Erdő
Madarak védelme
http://www.complex.hu/kzldat/o02h0055.htm/o02h0055.htm

Az afrikai-eurázsiai vándorló vízimadarak védelméről szóló, Hágában, 1995. június 16-án aláírt nemzetközi Megállapodáshoz történő csatlakozásról.

Madarak védelme
Hirdetések
Oldal leírása
vadaszat.wyw.hu: Vadászat katalógus. vadászapró, vadászbolt, vadgazdálkodás, vadászati törvény. Vadászattal kapcsolatos weboldalak. Nimród, szarvasvadászat, solymászat, vadászkutya, film, video, fórum.
Gyűjteményünkben 300 válogatott Vadászat katalógus témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 300 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 9021