Solymászat portálok > Vadászat - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Solymászat portálok > 6 weboldal. Kategória leírása: A solymászat egy nagyon ősi vadászati módszer. Sólyom madarak idomítása és vadászat sólymokkal.

vadaszat.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Magyar Solymász Egyesület
Magyar Solymász Egyesület
http://www.solymaszat.hu/

MSE Magyar Solymász Egyesület hivatalos honlapja solymászoknak.

www.solymaszat.hu
A solymászatról
A solymászatról
http://hu.wikipedia.org/wiki/Solym%C3%A1szat

A solymászat a ragadozó madarak idomítása és az idomított ragadozó madarakkal történő vadászat úgy, hogy az idomított madár szabadon repül és vad zsákmányt ejt a maga természetes állapotában.

hu.wikipedia.org
Korszakváltás
Korszakváltás
http://vadaszlap.hu/magazin/index.php?option=com_content&task=view&id=210&It ...

Amíg a múltban a solymászok madaraikat fészekből szedve, vagy vadon fogva szerezték be, mára ez már alapjaiban megváltozott. A tenyésztés bevezetése több szempontból átalakította a solymászatot, mert nem csupán a ragadozó madárral történő vadászat, hanem maga a tenyésztés is kitűzött cél lett.

vadaszlap.hu
Solymászat Magyarországon
Solymászat Magyarországon
http://mek.oszk.hu/03400/03408/html/1507.html

A legrégibb időkből csak egy nyom van, amely azt mutatja, hogy a magyarok már a honfoglalás előtt is solymásztak s ez a „turul” név. Ez a legendás madár volt a krónikások szerint Etele hún király hadijelvénye. Jelentősége az, hogy a keleten a vadászatra betanított solymok oly becsben állottak, hogy a fejedelmek és vezérek a kedvenc solymaikról nevezték el magukat. Árpádházi királyi családunk is a Turul nemzetség nevet viselte a krónikások szerint, akik Géza fejedelmet „de genere Turul” néven említik.

mek.oszk.hu
Anomáliák
Anomáliák
http://greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=26401

Bizonyára senki nem tudja pontosan megmondani, hogy mikor vadászott először sólyommal az ember. Becslések szerint is több ezer éves múltra tekint vissza a módszer.

greenfo.hu
Az újkori solymászat dokumentumai
Az újkori solymászat dokumentumai
http://dzsigt.hupont.hu/6/az-ujkori-solymaszat-dokumentumai

Az 1956 utáni solymászattal kapcsolatban több olyan időszak van melyek történetének megírása legtöbb esetben elbeszélésekre , halványuló emlékekre támaszkodik, s vannak olyan igen aktív és eredményes évek is melyet a szerzők legkülönbözőbb megfontolásokból átugrottak.

dzsigt.hupont.hu
Oldal leírása
vadaszat.wyw.hu: Vadászat katalógus. vadászapró, vadászbolt, vadgazdálkodás, vadászati törvény. Vadászattal kapcsolatos weboldalak. Nimród, szarvasvadászat, solymászat, vadászkutya, film, video, fórum.
Gyűjteményünkben 299 válogatott Vadászat katalógus témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 299 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 8899