Solymászat portálok > Vadászat - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Solymászat portálok > 6 weboldal. Kategória leírása: A solymászat egy nagyon ősi vadászati módszer. Sólyom madarak idomítása és vadászat sólymokkal.
Szponzorált linkek
Magyar Solymász Egyesület
http://www.solymaszat.hu/

MSE Magyar Solymász Egyesület hivatalos honlapja solymászoknak.

Magyar Solymász Egyesület
A solymászatról
http://hu.wikipedia.org/wiki/Solym%C3%A1szat

A solymászat a ragadozó madarak idomítása és az idomított ragadozó madarakkal történő vadászat úgy, hogy az idomított madár szabadon repül és vad zsákmányt ejt a maga természetes állapotában.

A solymászatról
Korszakváltás
http://vadaszlap.hu/magazin/index.php?option=com_content&task=view&id=210&It ...

Amíg a múltban a solymászok madaraikat fészekből szedve, vagy vadon fogva szerezték be, mára ez már alapjaiban megváltozott. A tenyésztés bevezetése több szempontból átalakította a solymászatot, mert nem csupán a ragadozó madárral történő vadászat, hanem maga a tenyésztés is kitűzött cél lett.

Korszakváltás
Solymászat Magyarországon
http://mek.oszk.hu/03400/03408/html/1507.html

A legrégibb időkből csak egy nyom van, amely azt mutatja, hogy a magyarok már a honfoglalás előtt is solymásztak s ez a „turul” név. Ez a legendás madár volt a krónikások szerint Etele hún király hadijelvénye. Jelentősége az, hogy a keleten a vadászatra betanított solymok oly becsben állottak, hogy a fejedelmek és vezérek a kedvenc solymaikról nevezték el magukat. Árpádházi királyi családunk is a Turul nemzetség nevet viselte a krónikások szerint, akik Géza fejedelmet „de genere Turul” néven említik.

Solymászat Magyarországon
Anomáliák
http://greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=26401

Bizonyára senki nem tudja pontosan megmondani, hogy mikor vadászott először sólyommal az ember. Becslések szerint is több ezer éves múltra tekint vissza a módszer.

Anomáliák
Az újkori solymászat dokumentumai
http://dzsigt.hupont.hu/6/az-ujkori-solymaszat-dokumentumai

Az 1956 utáni solymászattal kapcsolatban több olyan időszak van melyek történetének megírása legtöbb esetben elbeszélésekre , halványuló emlékekre támaszkodik, s vannak olyan igen aktív és eredményes évek is melyet a szerzők legkülönbözőbb megfontolásokból átugrottak.

Az újkori solymászat dokumentumai
Hirdetések
Oldal leírása
vadaszat.wyw.hu: Vadászat katalógus. vadászapró, vadászbolt, vadgazdálkodás, vadászati törvény. Vadászattal kapcsolatos weboldalak. Nimród, szarvasvadászat, solymászat, vadászkutya, film, video, fórum.
Gyűjteményünkben 300 válogatott Vadászat katalógus témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 300 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 9021